Deli z drugimi!

V zahvalo vsem zdravstvenim delavcem, pripadnikom civilne zaščite in vsem drugim službam, ki so med epidemijo zagotavljale delovanje osnovnih sistemov v državi, bodo slovenski in ameriški vojaški piloti v ponedeljek popoldan opravili skupen polet nad Slovenijo.
Policijske patrulje bodo v tem času v neposredni bližini bolnišnic v podporo vsem prižgale modre luči.

Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA bodo prelet s šestimi letali F-16 in tremi letali PC-9 začeli na Jesenicah ob 13.15. Nato bodo leteli nad Golnikom in Kranjem, nad Ljubljano bodo ob 13.23. Polet bodo nadaljevali proti Celju, Mariboru in Ptuju, nato pa obrnili proti Šmarju pri Jelšah ter nadaljevali proti Brežicam, Metliki, Črnomlju, Kočevju in Postojni. Polet bodo sklenili v Izoli nekaj pred pol tretjo popoldne

Letala bodo Slovenijo preletela v dveh ešalonih, med katerima bo milja razmika, in sicer na višini približno 1200 metrov s povprečno hitrostjo 425 kilometrov na uro. V slovenski zračni prostor bodo ameriška letala vstopila ob 13.10.

Kot so poudarili na ministrstvu za obrambo, želijo s tem sporočiti, da se z velikimi tveganji lahko uspešno soočamo le tako, da sodelujemo in si pomagamo.

K dobri epidemiološki sliki so prispevali vsi, a najtežje breme je bilo na plečih zdravstvenih delavcev v UKC Ljubljana in Maribor, na kliniki na Golniku in v Splošni bolnišnici Celje, primarnem zdravstvu in na 16 vstopnih točkah za testiranje potencialno okuženih, po domovih za starejše, v 13 zdravstvenih ekipah, oblikovanih za pomoč osebju v domovih za starejše, pa tudi na plečih epidemiologov.

Zdravstveni delavci si v prihodnje želimo še več konstruktivnega sodelovanja na vseh ravneh, transparentno in učinkovito realizacijo dobav kvalitetnih&ustreznih zaščitnih sredstev (OVO) za vse zaposlene v zdravstvu na vseh nivojih! Predvsem pa realizacijo političnih obljub vsem zaposlenim v zdravstvu, modernizacijo zdravstva, več sredstev, ki bodo smotro porabljena v dobro pacientov, aktivno skrajševanje čakalnih dob,  izboljšanje kadrovske podhranjenosti in stimulativne okvire vsem profilom v zdravstvu ter podpornim službam!

Natančna, smiselna in učinkovita navodila s strani NIJZ, ministrstva, odločevalcev… 

Skupaj zmoremo in le skupaj smo močnejši! 

Diskusija o epidemiji, oskrbi in stanju v prihodnje na FB profilu ZAPOSLENI V ZDRAVSTVU…