Deli z drugimi!

Pri kupovanju ajdove kaše bodite pozorni, da je ne kupujete ‘onesnažene & nabite s pesticidi in še čim…iz Kitajske ali Rusije”.

Kupujte lokalno pridelano ajdovo kašo oz. vsaj z EU.  Ajdova kaša je specialiteta slovenske narodne kuhinje. Ima najbolj harmonično sestavo beljakovin, ki je za telo primernejša od sestave beljakovin v mesu, mleku ali soji, zato je pomembna v prehrani ljudi, ki ne jedo mesa.

Čičerika vsebuje hranljive in predvsem koristne snovi. Njene učinkovine odlično delujejo na vaš organizem in počutje. Čičerika NE vsebuje holesterola in ima zelo malo maščob. Z rednim uživanjem vam pomaga celo pri zniževanju holesterola. Čičerika je odličen vir proteinov. Bogata je z neškodljivimi nenasičenimi beljakovinami, vitamini in vsemi potrebnimi minerali za zdravo delovanje organizma.

Tako, da je kombinacija ajdove kaše in čičerike pravi beljakovinski obrok 🙂

V tem receptu smo uporabili ekološko pridelane sestavine. Vsekakor lahko zelenjavo zamenjujete ali dodajate.

Kaj potrebujemo za okusno zelenjavno različico ajdove kaše: 

1 skledco ajdove kaše, čičerike in graha

5 strokov česna in 5 nepekočih feferonov (opcijsko)

1 čebulo

5 brizgov ekstra deviškega oljčnega olja

1 veliko žlico sezama

Ščep popra, čilija, soli in timijana

Priprava je preprosta! Na oljčnem olju popražimo čebulo. Ajdovo kašo skuhamo v veliki količini vode z dodanim lovorjevim listom. 

ajdova kasa z ciceriko sezamom in grahom (2)

Dodamo čičeriko, narezan česen in sezam. Nekaj minut pražimo in zalijemo z govejo juho (če jo imamo), da se počasi kuhlja. 

ajdova kasa z ciceriko sezamom in grahom (3)

Kuhano ajdovo kašo odcedimo in jo dodamo prepraženim sestavinam. Začinimo po okusu in kuhljamo toliko časa, da bodo sestavine za vaš okus primerno skuhane. Čisto na koncu dodamo še grah (že kuhan) – v kolikor imate surovega ga dodajte na začetku.

ajdova kasa z ciceriko sezamom in grahom (4)

Voila! Zdrav, okusen in hranilen obrok je pripravljen 😀

ajdova kasa z ciceriko sezamom in grahom (5)