Deli z drugimi!

Vprašanja o tem, kje, kako, zakaj in kdaj se zavarovati, so zagotovo primerna, kadar govorimo o dodatnem zdravstvenem zavarovanju.

V članku razbijamo mite in pojasnjujemo resnice.

Katere dileme so mit in katere resnica, nam je pomagala pojasniti mag. Vesna Braun, magistrica zdravstvene nege, ki je del ekipe Zdravstvene točke, asistenčnega centra Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.

  1. Dilema: Med dodatnim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem ni razlik.

Začnimo s trditvijo, pri kateri se največkrat zalomi. Je dodatno v resnici enako kot dopolnilno zdravstveno zavarovanje? V Sloveniji poznamo obvezno zdravstveno zavarovanje in prostovoljna zdravstvena zavarovanja, h katerim sodijo tako dopolnilno zavarovanje kot dodatna zdravstvena zavarovanja.

  • Dopolnilno zdravstveno zavarovanje vas obvaruje stroškov doplačil za zdravstvene storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti. Z zavarovanjem Dopolnilno se tako izognete visokim doplačilom pri obisku zdravnika, zdravljenju v bolnišnici, prevzemu zdravil na recept in pri drugih zdravstvenih storitvah iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, pri katerih bi morali doplačati.
  • Dodatno zdravstveno zavarovanje pa lahko krije stroške nadstandardnih zdravstvenih storitev oziroma storitev, ki bi jih sicer morali v celoti poravnati samoplačniško.

Preberite si podrobnejše pojasnilo o razlikah med dopolnilnim in dodatnim zdravstvenim zavarovanjem.

Preverite zdravstvena zavarovanja Triglav, Zdravstvene zavarovalnice na triglavzdravje.si.

DEJSTVO: To je MIT. Med dopolnilnim in dodatnim zdravstvenim zavarovanjem je razlika.

  1. Dilema: Če sem zaposlen, za vse oblike zdravstvenega zavarovanja poskrbi moj delodajalec.
    Kot smo pojasnili v prejšnji trditvi, obstaja več oblik zdravstvenih zavarovanj, kar 95 % vprašanih pa nam je pritrdilo, da delodajalec ne poskrbi za vse. Poskrbi le za obvezno zdravstveno zavarovanje, čeprav je v zadnjem času v nekaterih podjetjih zaslediti tudi porast kolektivnih dodatnih zdravstvenih zavarovanj.

Zakaj se je poleg dopolnilnega dobro zavarovati tudi z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem, lahko preverite v članku Naj vas bolniška odsotnost ne udari po žepu. V njem pojasnjujemo, zakaj lahko daljša odsotnost z dela pomeni tudi manjše prihodke in kakšne so možnosti, da bi se temu lahko izognili.

[wp_ad_camp_1]

 

DEJSTVO: To je MIT. Če ste zaposleni, vaš delodajalec običajno poskrbi le za osnovno zdravstveno zavarovanje.

  1. Dilema: Dodatno zdravstveno zavarovanje bom potreboval šele, ko bom starejši.

Statistika kaže, da boste preglede in storitve specialistov najverjetneje potrebovali redno, s starostjo sicer vedno več. Mnogo je namreč že mlajših oseb, ki potrebujejo zdravljenje pri specialistu, kot je na primer ortoped ali nevrolog.

Mag. Braun pojasnjuje, da si zdravstveni sistem, ki deluje brez čakalnih dob in dodatnih zapletov, takrat ko ga potrebujemo, želimo vsi. Nesreča namreč nikoli ne počiva, hiter dostop do specialista pa vam lahko omogoči prav dodatno zdravstveno zavarovanje, ki je cenovno ugodnejše kot plačilo teh storitev iz svojega žepa.

DEJSTVO: To je MIT. Dodatno zdravstveno zavarovanje je koristno tudi za mlade.

  1. Dilema: Z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem si ne zagotovim le finančne varnosti, ampak tudi hitro pomoč pri urejanju termina zdravstvenih storitev.

Če sodite v povprečje, ste namreč leta 2015 kar 13 % vseh stroškov za zdravje plačali neposredno iz svojega žepa. Spoznajte možnosti, s katerimi lahko takšne izdatke preprečite in si zagotovite tudi pomoč pri naročanju na ustrezno zdravstveno storitev.

DEJSTVO: To je RESNICA. Z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem si ne zagotovite le finančne varnosti, ampak tudi hitro pomoč pri urejanju termina zdravstvenih storitev.

Pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, vam hiter dostop do zdravnika specialista omogočata zavarovanji Specialisti ali Specialisti+, Specialisti Nezgoda pa v primeru poškodb, ki so posledica nezgode!

Sklenite zavarovanje in pokličite na Zdravstveno točko 080 26 64, naše medicinsko osebje vam bo hitro in učinkovito pomagalo urediti termin pri specialistu, na voljo pa bodo tudi za morebitne dodatne informacije.

Članek je bil v celoti objavljen v tiskani reviji Pazi nase. Če bi si želeli naročiti svoj brezplačen izvod revije, nam pišite na naslov: [email protected].